2021-04-20 14:53:57• hírek • Bede Emőke

Muresán István veszi át a Szatmárnémeti VSK vezetését

Muresán István - az RMDSZ képviseletében - a 2020-as helyhatósági választásokon megyei tanácsosi mandátumon szerzett. Fotó: Szatmár Megyei Tanács
Muresán István - az RMDSZ képviseletében - a 2020-as helyhatósági választásokon megyei tanácsosi mandátumon szerzett. Fotó: Szatmár Megyei Tanács

Szatmárnémeti Helyi Tanácsa kedden rendkívüli tanácsülésre gyűlt össze az online térben, az egyetlen határozattervezet pedig, melyről ez alkalommal dönteni kellett, a VSK új vezetőjének kinevezéséről szólt.

A sportklub élére azért kellett új vezetőt választani, mert az elmúlt héten, Fogel László halálával megüresedett az igazgatói szék. A polgármesteri hivatal honlapján elérhető dokumentumok szerint a VSK új irányítójának megbízatása első körben csupán hat hónapra szól, a tisztség állandó betöltésének egyik előfeltétele ugyanis a sikeresen teljesített versenyvizsga. Ezt vélhetően a közeljövőben meg is szervezik.


A Helyi Tanács 18 támogató és 4 tartózkodó szavazattal jóváhagyta Muresán István kinevezését, így a következő fél évben ő veszi kezébe az intézmény vezetését.


Online zajlott a Helyi Tanács ülése


Muresán István tőrvívóként 10 éves profi sportkarriert tudhat a háta mögött. Az egy évtized alatt mind hazai, mind nemzetközi szinten sikerült kiemelkedő eredményeket elérnie, teljesítményét 2008-ban a Szatmár Megye Legjobbjai Gálán is elismerték. Az elmúlt években számos kulturális, szórakoztató és sportesemény szervezésében vett részt, a VSK vezetőjeként pedig elsőszámú célja az lesz, hogy Fogel László örökségét továbbvigye, s Szatmárnémeti hírnevét a sportklub eredményei révén tovább öregbítse.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: